Ortak Tam Bölen ne demek, TDK'ya göre Ortak Tam Bölen kelime anlamı nedir, nasıl kullanılır?

Ortak Tam Bölen kelimesini ilk kez duyan bazı vatandaşlar "Ortak Tam Bölen ne demek? Türk Dil Kurumu (TDK) sözlük anlamına göre Ortak Tam Bölen nedir?" sorularını internetin faydalı yanını kullanarak araştırma yapıyor. Bölge Gündem editör ekibi Ortak Tam Bölen kelimesinin anlamını kolayca öğrenmeniz için bu bilgilendirici makaleyi derledi.

Ortak Tam Bölen ne demek, TDK'ya göre Ortak Tam Bölen kelime anlamı nedir, nasıl kullanılır?

Türkçede bir birinden ilginç hiç duymadığımız veya çok az duyduğumuz kelime bulunur. Bunlardan bazılarının anlamı bilinmez. Bu nedenle konu ile alakalı çeşitli araştırmalar yapılmaktadır. Ortak tam bölen ne demek? Ortak tam bölen TDK sözlük anlamı nedir detayları ile derledik.

Günlük yaşantımızda bazen hiç duymadığımız, bilmediğimiz kelimelerle karşılaşabiliyoruz. Bu durumda internette kısa bir araştırma yaparak bu kelimelerle ilgili fikir ve bilgi sahibi oluyoruz. İşte o kelimelerden bir tanesi ortak tam bölen kelimesi. Peki ortak tam bölen ne demek? Türk Dil Kurumu (TDK) sözlük anlamına göre ortak tam bölen nedir, ortak tam bölen kelimesinin kaç anlamı var? İşte bu sorularınızı bu içerikte bulabilirsiniz.

ne demek

ORTAK TAM BÖLEN NE DEMEK, TDK'YE GÖRE ANLAMI NEDİR?

Ortak tam bölen kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir.

TDK'ya göre ortak tam bölen kelimesi anlamı şu şekildedir:

- İki veya ikiden artık sayının hepsini tam olarak bölebilen sayı

Türk Dil kurumu anlamı kelime anlamıTDK anlamı nedir?

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KATMAK İÇİN TIKLAYIN