Patrikhane ne demek, TDK'ya göre Patrikhane kelime anlamı nedir, nasıl kullanılır?

Patrikhane kelimesini ilk kez duyan bazı vatandaşlar "Patrikhane ne demek? Türk Dil Kurumu (TDK) sözlük anlamına göre Patrikhane nedir?" sorularını internetin faydalı yanını kullanarak araştırma yapıyor. Bölge Gündem editör ekibi Patrikhane kelimesinin anlamını kolayca öğrenmeniz için bu bilgilendirici makaleyi derledi.

Patrikhane ne demek, TDK'ya göre Patrikhane kelime anlamı nedir, nasıl kullanılır?

Türkçede bir birinden ilginç hiç duymadığımız veya çok az duyduğumuz kelime bulunur. Bunlardan bazılarının anlamı bilinmez. Bu nedenle konu ile alakalı çeşitli araştırmalar yapılmaktadır. Patrikhane ne demek? Patrikhane TDK sözlük anlamı nedir detayları ile derledik.

Günlük yaşantımızda bazen hiç duymadığımız, bilmediğimiz kelimelerle karşılaşabiliyoruz. Bu durumda internette kısa bir araştırma yaparak bu kelimelerle ilgili fikir ve bilgi sahibi oluyoruz. İşte o kelimelerden bir tanesi patrikhane kelimesi. Peki patrikhane ne demek? Türk Dil Kurumu (TDK) sözlük anlamına göre patrikhane nedir, patrikhane kelimesinin kaç anlamı var? İşte bu sorularınızı bu içerikte bulabilirsiniz.

ne demek

PATRİKHANE NE DEMEK, TDK'YE GÖRE ANLAMI NEDİR?

Patrikhane kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir.
Patrikhane kelimesi Rumca kökenlidir.

TDK'ya göre patrikhane kelimesi anlamı şu şekildedir:

- Patriğin görev yaptığı bina

PATRİKHANE CÜMLE İÇERİSİNDE KULLANIMI

- Dimitro'nun babası patrikhanede memurdu.

Türk Dil kurumu anlamı kelime anlamıTDK anlamı nedir?

2
17
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KATMAK İÇİN TIKLAYIN