Rivayet Birleşik Zamanı ne demek, TDK'ya göre Rivayet Birleşik Zamanı kelime anlamı nedir, nasıl kullanılır?

Rivayet Birleşik Zamanı kelimesini ilk kez duyan bazı vatandaşlar "Rivayet Birleşik Zamanı ne demek? Türk Dil Kurumu (TDK) sözlük anlamına göre Rivayet Birleşik Zamanı nedir?" sorularını internetin faydalı yanını kullanarak araştırma yapıyor. Bölge Gündem editör ekibi Rivayet Birleşik Zamanı kelimesinin anlamını kolayca öğrenmeniz için bu bilgilendirici makaleyi derledi.

Rivayet Birleşik Zamanı ne demek, TDK'ya göre Rivayet Birleşik Zamanı kelime anlamı nedir, nasıl kullanılır?

Türkçede bir birinden ilginç hiç duymadığımız veya çok az duyduğumuz kelime bulunur. Bunlardan bazılarının anlamı bilinmez. Bu nedenle konu ile alakalı çeşitli araştırmalar yapılmaktadır. Rivayet birleşik zamanı ne demek? Rivayet birleşik zamanı TDK sözlük anlamı nedir detayları ile derledik.

Günlük yaşantımızda bazen hiç duymadığımız, bilmediğimiz kelimelerle karşılaşabiliyoruz. Bu durumda internette kısa bir araştırma yaparak bu kelimelerle ilgili fikir ve bilgi sahibi oluyoruz. İşte o kelimelerden bir tanesi rivayet birleşik zamanı kelimesi. Peki rivayet birleşik zamanı ne demek? Türk Dil Kurumu (TDK) sözlük anlamına göre rivayet birleşik zamanı nedir, rivayet birleşik zamanı kelimesinin kaç anlamı var? İşte bu sorularınızı bu içerikte bulabilirsiniz.

ne demek

RİVAYET BİRLEŞİK ZAMANI NE DEMEK, TDK'YE GÖRE ANLAMI NEDİR?

Rivayet birleşik zamanı kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir.

TDK'ya göre rivayet birleşik zamanı kelimesi anlamı şu şekildedir:

- Yalın zamanlı bir kiple -miş ekinin birlikte kullanılmasından oluşan birleşik zaman: Gelmişmiş, gelecekmiş gibi

Türk Dil kurumu anlamı kelime anlamıTDK anlamı nedir?

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KATMAK İÇİN TIKLAYIN