Sina Afra kimdir? Sina Afra'nın Espor açıklamaları- Espor nedir?

Sina Afra en çok aranan isimlerden birisi oldu. Gündem olan Sina Afra: "Espor gençlerin ve aynı zamanda geleceğin sporu" dedi. Sina Afra kimdir? Espor hakkında ne dedi? Espor nedir? Daha önce Gittigidiyor ve Markofoni gibi büyük sitelerin CEO'su da olan F

Sina Afra kimdir? Sina Afra'nın Espor açıklamaları- Espor nedir?

ESPOR nedir, kimler oynar? Sina Afra kimdir? Sina Afra Espor hakkında neler dedi? İşte spor camiasının duayen isimlerinden Sina Afra'nın Espor açıklamaları..

Dünyada artık temelleri sağlamlaşmış olan Espor, Türkiyede de hızla yükselmeye devam ediyor. 1907 Fenerbahçe Derneği, InGame Group tarafından yaratılan ve tamamen Türk yapımı bir oyun olan Zula ile iş birliğine imza attı. Düzenlenen basın toplantısında konuşan 1907 Fenerbahçe Espor Başkanı Sina Afra, Espor gençlerin ve aynı zamanda geleceğin sporu dedi.

Espor alanında uzun yıllardır çalışmalar yapan ve önemli başarılar elde eden 1907 Fenerbahçe Derneği, tamamen Türk yapımı olan oyun Zula ile Espor alanında bir iş birliğine imza attı. Fenerbahçe Şükrü Saraçoğlunda gerçekleşen imza törenine 1907 Fenerbahçe Espor Başkanı Sina Afra ile InGame Group Kurucu Ortaklarından Genco Alpin yanı sıra Fenerbahçe Zula Espor takımından oyuncular katıldı.

GENÇLERE DOKUNMANIN BİR YOLU DA ESPORDU

Video gösterimi ile başlayan basın toplantısında konuşmaların ardından imza töreni gerçekleşti. DHAya konuşan 1907 Fenerbahçe Espor Başkanı Afra, Türkiyedeki 3 büyük kulüp içerisinde, Beşiktaş bu adımları daha önce atmıştı. Ama biz uygulamaya çok önem verdik. Karar verdikten sonra bir yol haritası çizdik. Önümüzdeki 10-15 sene sarı lacivertli renklere aşık olacak gençler için neler yapabiliriz diye düşündük. Onlara dokunmanın bir yolu da Espordu. Ve bizim gittiğimiz yolda amacımız, tüm profesyonel rekabet ve müsabaka olan dünyadaki tüm oyunlarda temsil edilebilmek dedi.

20 SENE SONRA ESPORDA OLMAYAN BİR SPOR KULÜBÜ KENDİNİ SORGULAMALI

Bazı ilkleri başarmaya başladıklarını ifade eden Afra, Uluslararası bir dünya şampiyonasına katıldık, Uluslararası Olimpiyat Komitesi bizi muhatap almaya başladı, önümüzdeki sene için global bir sponsorluk konuşuluyor. Bunların hepsi önümüzdeki 5 sene için planlanan adımlarımız. Ben 10 belki 20 sene sonra Esporda olmayan bir spor kulübünün kendisini biraz sorgulaması gerekebileceğini düşünüyorum şeklinde konuştu.

ESPOR KARTOPU EFEKTİYLE BÜYÜYOR

Yakın zamanda Esporun futbolu bile geride bırakacağını ifade eden ile InGame Group Kurucu Ortaklarından Genco Alp, Dünya çapında Espor çok hızlı büyüyen bir sektör. Dünya ortalamalarına baktığımız zaman yüzde 35le büyüyen bir sektörden bahsediyoruz. Dolayısıyla çok hızlı gelişmeler oluyor. 12-24 yaş arasında gençlerin tükettiği oyun sektöründe, yeni nesil çok daha farklı angajmanlar istiyor dedi.

Dünyanın birçok yerinde Espor arenalarının inşa edildiğini dile getiren Alp şöyle devam etti:

70 bin, 100 bin kişi Espor müsabakaları için bu arenaları dolduruyor. Türkiyede de benzer bir formatta, çok hızlı bir yükseliş var. Online tarafındaki sosyal medyada yaşanan etkileşimlerden, geri dönüşlerden bunu görüyoruz zaten. Ama bu bir kartopu efektiyle büyüyor, anlamamız gereken nokta bu. Günümüzde birçok alanda spor müsabakaları maalesef minimum seyirci ile oynanırken Esporda gerek online gerek offline platformlardaki etkileşim oranları çok yüksek.

FENERBAHÇEYE ÖZEL OYUN İÇİ ÖZELLEŞTİRMELER SATIŞA SUNULACAK

İş birliği kapsamında 1907 Fenerbahçe Espor takımı, Zulanın düzenlediği, Türkiyenin en iyi Zula takımlarının yer aldığı Zula Süper Liginde yarışacak. Dünya genelinde 100den fazla ülkede 11 dilde, 16 milyondan fazla oyuncu tarafından oynanan ve tamamen Türk yapımı olan Zulanın marketinde, 1907 Fenerbahçe Espor takımına özel yapılmış oyun içi özelleştirmeler satışa sunularak, satılan ürünlerle gelir paylaşımı yapılacak.

SİNA AFRA KİMDİR? ASLEN NERELDİR? KAÇ YAŞINDADIR?

Sina Afra, 21 Ekim 1968 tarihinde doğdu. Ailesi İstanbul’lu, nüfus kaydı İstanbul Kadıköy ama babasının diplomat olmasından dolayı hayatının çok büyük bir bölümü yurtdışında geçti.

Meslek hayatında üç yerde çalıştı: Bir danışmanlık ve mali müşavirlik şirketi olan KPMG’de 12 senesi geçti. Üniversiteyi bitirir, bitirmez orada başladı. 150’den fazla projenin içinde bulundu, bunların arasında en çok sevdiği ve keyif aldıklarının Şirket Satınalma projelerinin olduğunu farketti. KPMG’den ayrılırken, Principal pozisyonundaydı, Strategy, Processes and Transformation grubundan sorumluydu. Bunun dışında bulunduğu, Business Unit’in personel sorumlusuydu.

İş hayatındaki ikinci durağı eBay oldu. 2006’nın başında eBay Almanya İcra Kurulu’nda göreve başladı. eBay’de Almanya Strateji’sinden, Avrupa’daki şirket satınalmalarından ve İş Geliştirmeden sorumluydu. eBay sayesinde GittiGidiyor.com Yönetim Kurulu Üyesi olarak 2008’de Türkiye’ye taşındı. eBay için yaptığı tüm satınalmaların içinde Gittigidiyor.com ortaklığının her zaman özel bir yeri vardır.

Üçüncü durak ise Markafoni.com, ortakları Ahmet Emre Sarı ve Tolga Tatari ile kurduğu Markafoni’ye 2010 başında Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO olarak katıldı.

Sina Afra kimdir? Sina Afra'nın Espor açıklamaları- Espor nedir?

Almanya’da ve Türkiye’de 20′ye yakın ödüle layık görülmdü. Halk oylamasıyla kazandığı için özellikle sevindiği iki ödül “Yılın Melek Yatırımcısı” ve “Yılın Web Gişimcisi” ödülleri oldu.

Bilimsel ve popüler dergiler için yazıyor. İngilizce, Almanca ve Türkçe olarak yayınlanmış 25’in üstünde makalesi var (Harvard Business Manager, Business & Innovation, Die Welt, Digital Age.

ESPOR NEDİR? KİMLER OYNAR?

Ülkemizde üç büyüklerin League of Legends sahnesine resmen girişiyle birlikte, hali hazırda büyümesini sürdüren espor Türkiye’de de daha büyük bir kesimin ilgisini çekmeye başladı. 5Mid olarak 2014’ten beri bu sahneyi elimizden geldiğince tüm ayrıntılarına kadar espor takipçilerine aktarmaya çalışsak da, Fenerbahçe ve Galatasaray’ın 2017 itibariyle Türkiye Şampiyonluk Ligi’ne girişi, oyunların bu yönüyle daha önce karşılaşmamış birçok insanı espor ile tanıştırdı. Biz de son dönemde sayısı her geçen gün artan yeni ziyaretçilerimize bu farklı dünyayı anlatmak istedik.

Sina Afra kimdir? Sina Afra'nın Espor açıklamaları- Espor nedir?

Uzun ismiyle elektronik sporlar, kısa ismiyle ise espor, 2000’li yılların başları itibariyle ödüllü turnuvaların ivme kazanmasıyla varlığını hissettiren ve oyuncuların, profesyonel takımlar bünyesinde resmi lig ve etkinliklerde oyun oynayarak hayatlarını kazandığı bir spor dalıdır. Ülkemizde Gençlik ve Spor Bakanlığı – Spor Genel Müdürlüğü tarafından esporcu lisansı verilmekte, oyun oynayarak geçimini sağlayan kişiler profesyonel oyuncu olarak değerlendirilmektedir. Esporda başlangıç yaşı 13-14 dolaylarında kabul edilirken, oyuncular çoğu zaman 30 yaşına gelmeden sektörden emekliye ayrılır. Espor alanında en popüler oyunlar League of Legends, Dota 2, Counter Strike: Global Offensive, Overwatch ve Hearthstone olarak sıralanabilir.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡