Sodyum Nedir, Kısaca Ne Demek? TDK'ye göre Sodyum Kelimesinin Anlamı Nedir, Nasıl Kullanılır?

Sodyum kelimesini günlük hayatta duyan kişiler, internet arama motorlarında Sodyum nedir, kısaca ne demek?" sorusuna yanıt aramasının yanı sıra "TDK'ye göre Sodyum kelimesinin anlamı nedir, nasıl kullanılır?” şeklinde de aramalarda bulunuyor. Aradığı cevapları bulmak isteyenler için detaylar haberimizde...

Sodyum Nedir, Kısaca Ne Demek? TDK'ye göre Sodyum Kelimesinin Anlamı Nedir, Nasıl Kullanılır?

Dünyanın en zengin dilleri arasında yer alan Türkçe'de 600 binden fazla kelime bulunmaktadır. Her biri birbirinden farklı anlamlar içeren bu kelimelerden biri sodyum kelimesidir. Bu kelimenin ne demek olduğu ve nerelerde kullanıldığı da vatandaşlar tarafından internet arama motorlarında araştırılmaktadır.

Bizler de merak ettiğiniz sodyum nedir, sodyum kısaca ne demek olduğunu Türk Dil Kurumu TDK'de yer alan  bilgiler doğrultusunda yanıt verdik. Bu içerikte ayrıca sodyum nasıl kullanılır?sorunuza da cevap verecektir.

Tdk Anlamı nedir?

SODYUM NE DEMEK, TDK'YE GÖRE ANLAMI NEDİR?

Sodyum kelimesi, dilimizde kullanılan kelimelerden birisidir.
Sodyum kelimesi Fransızca kökenlidir.

TDK'ya göre sodyum kelimesi anlamı şu şekildedir:

- Atom numarası 11, atom ağırlığı 22,990, yoğunluğu 0,971 olan, 97,5 °C'de eriyen, deniz ve kaya tuzlarında, doğada birleşik olarak çok yaygın bulunan, beyaz, parlak, mum gibi yumuşak bir element (simgesi Na)

SODYUM KELİMESİNİ İÇEREN BİRLEŞİK KELİMELER

- sodyum bikarbonat, sodyum florit, sodyum fosfat, sodyum hidroksit, sodyum hiposülfit, sodyum karbonat, sodyum klorür, sodyum nitrat, sodyum sülfat

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KATMAK İÇİN TIKLAYIN