Son dakika: Bolu'da Deprem! İstanbul'da da hissedildi!

Son Depremler...Deprem Araştırma Enstitüsü'nün internet sitesinde yer alan bilgiye göre, saat 00:16'da merkezi Bolu olan 4,9 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.

Son dakika: Bolu'da Deprem! İstanbul'da da hissedildi!

Son dakika haberi... Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü'nün internet sitesinde yer alan bilgiye göre, saat 00:16'da merkezi Bolu olan 4,9 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Deprem; İstanbul, Düzce ve çevre illerde hissedildi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD)'nın internet sitesinde yer alan bilgiye göre, saat 00:16'da merkezi Bolu olan 4,7 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü ise depremin büyüklüğünü 4,9 olarak duyurdu.

Depremin yerin 1 kilometre derinliğinde meydana geldiği bildirildi.

Son dakika: Bolu'da Deprem! İstanbul'da da hissedildi!

DEPREM VATANDAŞLARI SOKAĞA DÖKTÜ!

Bolu'da 4.9 şiddetinde deprem meydana geldi... Depremi hisseden vatandaşlar sokağa döküldü
 Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Merkezi Enstitüsü verilerine göre Bolu'da 4.9 şiddetinde deprem meydana geldi.
Merkez üssü Bolu'nun Yeşilcele mevkisi olarak belirlenen orta şiddette deprem meydana geldi. Sarsıntı çevre illerde de hissedildi. 4.9 şiddetindeki deprem nedeniyle Bolu'da vatandaşlar sokağa döküldü.

Bolu’da deprem riski arttı

Ülkemiz deprem riskinin çok yoğun olduğu bir ülke. İllerin birçoğunun riskli bölgelerde olduğunu biliniyor. Son yapılan açıklamalarda 22 yıl sonra "Türkiye Deprem Tehlike Haritası" yeniden çıkarıldı.

Son dakika: Bolu'da Deprem! İstanbul'da da hissedildi!

Yapılan araştırmaların sonunda hazırlanan deprem haritası yeni birçok il için uyarı niteliğinde sonuçlar ortaya koydu. Yeni verilere göre ülkemizde 46 ilde deprem riski azalmış 6 ilde artmış durumda olduğu anlaşıldı. Yeni deprem haritasının oluşturulmasıyla Türkiye’nin deprem konusundaki riskli bölgeleri azalmış daha önce risk taşımayan 6 il ise riskli deprem bölgesi olarak ilan edildi. Daha önceki haritada Türkiye’deki riskli alanların oranı % 42 iken yeni haritada bu alanın oranı % 17’ye düştü. AFAD yetkilileri bu illerin isimlerini artan deprem riskine hazırlıklı olunması açısından açıkladı.

Son dakika: Bolu'da Deprem! İstanbul'da da hissedildi!

TÜRKİYE'NİN HASARLI BİNA ORANI BELLİ OLDU

Türkiye’nin deprem haritası 1996 yılında hazırlanmıştı. Bu haritada binaların % 44’ü tehlikeli alanlar olarak belirlenmişken bu oran son haritada % 26 olarak güncellenmiş haliyle açıklandı. Bu konuda açıklama yapan AFAD Yönetim Başkanı Mehmet Güllüoğlu, bu değişikliğin sebebini basın mensuplarıyla paylaştı. Yapılan açıklamaya göre deprem konusunda oranların değişmesinin sebebi fay hattının yer değiştirmesi değil bizlerin fay hatlarını daha iyi tanımaya başlamamız olarak belirtildi. Yapılan bu açıklamada en dikkat çekici iller arasında Bolu bulunuyor. Bolu eski haritada ilin sadece merkezi en tehlikeli deprem bölgesi kategorisinde iken yeni haritada renk geçişleri söz konusu oldu.

Son dakika: Bolu'da Deprem! İstanbul'da da hissedildi!Son dakika: Bolu'da Deprem! İstanbul'da da hissedildi!

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡