Son dakika | Enver Altaylı için istenen ceza belli oldu

Son dakika haberi... Eski istihbaratçı Enver Altaylı'nın da aralarında bulunduğu 3 kişinin FETÖ/PDY yöneticiliği', 'örgüt üyeliği', 'siyasi ve askeri casusluk' suçlamasıyla yargılandığı davada savcı mütalaasını açıklayarak şahıslar için istenen cezaları açıkladı.

Son dakika | Enver Altaylı için istenen ceza belli oldu

Son dakika haberi... Eski istihbaratçı Enver Altaylı'nın da aralarında bulunduğu 3 kişinin FETÖ/PDY yöneticiliği', 'örgüt üyeliği', 'siyasi ve askeri casusluk' suçlamasıyla yargılandığı davada savcı mütalaasını açıkladı. 

Ankara 16. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya, sanık Altaylı tutuklu bulunduğu cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katılım sağlarken diğer tutuklu sanık eski istihbaratçı Mehmet Barıner ise avukatları ile birlikte duruşma salonunda hazır bulundu.

Duruşmada, Mahkeme Başkanı Sebahattin Sarıdoğan, ara celsede savcının esasa ilişkin mütalaasını açıkladığını kaydetti.

Savının mütalaasında , Enver Altaylı'nın "silahlı terör örgütü yöneticiliği" ve "siyasi ve askeri casusluk" suçlarından 30 yıldan 42 yıl 6 aya kadar hapisle cezalandırılması istendi. 

Savcı, sanık Barıner hakkında ise "silahlı terör örgütü üyeliği" ile "siyasi ve askeri casusluk" suçlarından 22 yıl 6 aydan 35 yıla kadar hapis cezası istedi. Tutuksuz yargılanan sanık Seda Chamatzoglou için ise  beraat talebinde bulundu.

Mütalaada, Altaylı ve Barıner'in tutukluluk halinin devamı istendi.

 

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡