Tabya ne demek, TDK'ya göre Tabya kelime anlamı nedir, nasıl kullanılır?

İnsanlar kendi aralarındaki konuşmaları esnasında bazen hiç duymadığımız kelimeleri telaffuz ederler Tabya nadiren de olsa karşımıza çıkan kelimelerdendir. Tabya ne demek? Türk Dil Kurumu (TDK) sözlük anlamına göre anlamı nedir? Tabya kelimesinin anlamını en doğru şekilde öğrenebilmeniz için bu açıklayıcı makaleyi sizler için toparladık.

Tabya ne demek, TDK'ya göre Tabya kelime anlamı nedir, nasıl kullanılır?

Binlerce kelimeyi haznesinde barındıran Türkçe'de bazı kelimelerin anlamları bilinmediği için internet arama motorlarında araştırılıyor. Peki bu kelimelerden biri olan Tabya ne demek? Tabya TDK sözlük anlamı ne demektir? Merak edilen ve araştırılan detaylar haberimizde...

Günlük yaşantımızda bazen hiç duymadığımız, bilmediğimiz kelimelerle karşılaşabiliyoruz. Bu durumda internette kısa bir araştırma yaparak bu kelimelerle ilgili fikir ve bilgi sahibi oluyoruz. İşte o kelimelerden bir tanesi tabya kelimesi. Peki tabya ne demek? Türk Dil Kurumu (TDK) sözlük anlamına göre tabya nedir, tabya kelimesinin kaç anlamı var? İşte bu sorularınızı bu içerikte bulabilirsiniz.

ne demek

TABYA NE DEMEK, TDK'YE GÖRE ANLAMI NEDİR?

Tabya kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir.
Tabya kelimesi Arapça kökenlidir.

TDK'ya göre tabya kelimesi anlamı şu şekildedir:

- Bir bölgeyi savunmak için yapılan ve silahlarla güçlendirilen yapı

TABYA KELİMESİNİ İÇEREN BİRLEŞİK KELİMELER

- yıldız tabya

Türk Dil kurumu anlamı kelime anlamıTDK anlamı nedir?

11
27
0
17
16
1
101
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡