Taşeron İşçi'ler kadroya alınacak mı?

Hükümet, 1 milyon işçiyi ilgilendiren taşeron düzenlemesini Meclis’e sunmaya hazırlanırken, sendikalara görüş sormadı.

Taşeron İşçi'ler kadroya alınacak mı?

Cumhurbaşkanı ve hükümet, taşeron düzenlemesinin bir hafta içerisinde Meclis’e gönderileceğini açıkladı ancak 3’lü Danışma Kurulu’nun da tarafı olan sendikalarla hiçbir bilgi paylaşılmadı. Bu arada Türk-İş, taşeronla birlikte sayıları 25 bini bulan geçici işçilere de kadro verilmesi için Başbakan’a da yazı gönderdi.

Türk-İş, yıl içerisinde 5 ay 29 gün çalıştırılan geçici işçilerin de kadroya alınması için Çalışma Bakanlığı ile Maliye Bakanlığı’na yazı göndermişti. Yazıda, geçici işçilerin yılda en fazla 179 gün çalıştırıldıkları, bu nedenle de emeklilik için gereken prim gün sayısını doldurabilmelerinin ve elde ettikleri ücret geliriyle bütün yıl geçinebilmelerinin zor olduğu vurgulandı.

Yazıda, “Geçici işçilerin, çalıştıkları kurumun ihtiyaç duyduğu süreler için çalıştırılmaları esas olmalıdır. Taşeron işçilerinin istihdam şartlarının düzenlenmesi için çalışmaların kısa bir sürede sona erdirilmesi düşünülürken, kamuda çalışan geçici işçilerin sorunu da kapsama alınmalı, işçiler arasında ayrım yapılmamalıdır. Yıllardır başarılı olarak çalışan deneyimleriyle işyerine faydalı geçici işçilerin mağduriyetleri sona erdirilmeli” ifadesi kullanıldı.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡