Teknolojik ne demek, TDK'ya göre Teknolojik kelime anlamı nedir, nasıl kullanılır?

Teknolojik kelimesini ilk kez duyan bazı vatandaşlar "Teknolojik ne demek? Türk Dil Kurumu (TDK) sözlük anlamına göre Teknolojik nedir?" sorularını internetin faydalı yanını kullanarak araştırma yapıyor. Bölge Gündem editör ekibi Teknolojik kelimesinin anlamını kolayca öğrenmeniz için bu bilgilendirici makaleyi derledi.

Teknolojik ne demek, TDK'ya göre Teknolojik kelime anlamı nedir, nasıl kullanılır?

Türkçede bir birinden ilginç hiç duymadığımız veya çok az duyduğumuz kelime bulunur. Bunlardan bazılarının anlamı bilinmez. Bu nedenle konu ile alakalı çeşitli araştırmalar yapılmaktadır. Teknolojik ne demek? Teknolojik TDK sözlük anlamı nedir detayları ile derledik.

Günlük yaşantımızda bazen hiç duymadığımız, bilmediğimiz kelimelerle karşılaşabiliyoruz. Bu durumda internette kısa bir araştırma yaparak bu kelimelerle ilgili fikir ve bilgi sahibi oluyoruz. İşte o kelimelerden bir tanesi teknolojik kelimesi. Peki teknolojik ne demek? Türk Dil Kurumu (TDK) sözlük anlamına göre teknolojik nedir, teknolojik kelimesinin kaç anlamı var? İşte bu sorularınızı bu içerikte bulabilirsiniz.

ne demek

TEKNOLOJİK NE DEMEK, TDK'YE GÖRE ANLAMI NEDİR?

Teknolojik kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir.
Teknolojik kelimesi Fransızca kökenlidir.

TDK'ya göre teknolojik kelimesi anlamı şu şekildedir:

- Teknoloji ile ilgili

TEKNOLOJİK CÜMLE İÇERİSİNDE KULLANIMI

- En yeni teknolojik bilgilerden haberli oluyorlar.

Türk Dil kurumu anlamı kelime anlamıTDK anlamı nedir?

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KATMAK İÇİN TIKLAYIN