Tepkilerin merkezinde olan Tuğba Özerk'ten ilk açıklama

Tuğba Özerk, önceki gün Etiler’de objektife yansıdı.Muhabirlerle ayaküstü sohbet eden şarkıcı, üzerindeki kürkün gerçek olup olmadığı haberlerine cevap veren Özerk "Üzerimdeki sahte Gerçek kürk giymiyoruz". ifadelerini kullandı

Tepkilerin merkezinde olan Tuğba Özerk'ten ilk açıklama

Tuğba Özerk, önceki gün Etiler’de objektife yansıdı. Muhabirlerle ayaküstü sohbet eden şarkıcı, üzerindeki kürkün gerçek olup olmadığı sorusuna “Üzerimdeki sahte. Gerçek kürk giymiyoruz. Dünyada da artık giyilmiyor. Artık çok iyi taklitleri var. Gerçek kürk demode oldu, zenginlik belirtisi değil” yanıtını verdi.   

Tuğba Özerk kimdir?

Minik Serçe Sezen Aksu tarafından keşfedilen ünlü şarkıcı Tuğba Özerk kimdir? Tuğba Özerk nerede ve ne zaman dünyaya geldi, eğitim ve çalışma hayatında nasıl bir yol izledi? Tuğba Özerk’in biyografisi haberimizde…

Tuğba Özerk, İzmir’de 4 Haziran 1980 tarihinde dünyaya geldi. Sırası ile Melik Özakat ve Özel Çakabey okullarında eğitim gören Özerk, ortaokulu bitirdikten sonra müzik eğitimi almak için konservatuvara gitti.

Henüz 7 yaşındayken TRT ve İzmir Devlet Konservatuvarları'nda bulunan çocuk korolarında eğitim almaya başlayan Özerk, 11 yaşındayken ünlü sanatçı Sezen Aksu tarafından keşfedildi. 1992 yılında Sezen Aksu'yla beraber ilk geri vokal çalışmasına imza atan Özerk, bir yandan okuluna devam ederken bir yandan da Aksu ile beraber vokal çalışmalarını sürdürüyordu.

Aksu ile beraber 2002 yılında TRT'de yayınlanan bir müzik programına katılan Özerk, burada solo seslendirdiği bir şarkı ve Aksu'ya yaptığı geri vokaller ile büyük bir ün kazandı ve de Büyük Yetenek ünvanını aldı. Eğitim hayatının sona ermesinin ardından İstanbul'a taşınan genç sanatçı, burada aralarında Ege ve Deniz Seki gibi ünlü isimlerin yer aldığı pek çok sanatçıya geri vokal olarak albümlerinde eşlik etti.

56f6adb067b0a909e09864de.jpg

TUĞBA ÖZERK’İN KARİYERİ


İlk solo albümü ‘Dün Gibi’yi 2003 yılında piyasaya süren Özerk, müzik listelerinde zirveye oturdu. Daha sonra ‘Böyle Mi Olacaktı’ adlı televizyon dizisinde uzunca bir süre rol aldı.

İkinci albümüne ise kendi adını veren Özerk, albümdeki ‘Lo Lo Lo’ adlı şarkı ile çıkış yaptı. Nazan Öncel imzası taşıyan bu şarkı, kendisini zirveye oturturken Öncel’e de Altın Kelebek Ödülü’nü kazandırdı.

İkinci albümden sonra 2 sene boyunca kendini geri çekti. Daha sonra kendi bestelerinin de bulunduğu bir albüm çıkardı ve besteci kimliği de oldukça dikkat çekti.

Tuğba Özerk, en son 2016 yılında ‘Aynı Semtin Çocukları’ adlı albümünü çıkardı ve Mersin Altın Palmiye Ödülleri’ne layık görüldü.

 

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡