Tevfik Ertüzün kimdir, nasıl öldü? Eşi Adnan Oktar'a katılmış

Eski DYP milletvekili Prof. Tevfik Ertüzün'ün oğlu gündeme bomba gibi düşen açıklamalar yaptı. Annesinin Adnan Oktar örgütüne katıldığını, örgütün 816 bin TL mirasları ve yetim maaşlarını aldığını anlatınca Tevfik Ertüzün merak edilen konular arasına gird

Tevfik Ertüzün kimdir, nasıl öldü? Eşi Adnan Oktar'a katılmış

Eski DYP milletvekili Prof. Tevfik Ertüzün'ün oğlu gündeme bomba gibi düşen açıklamalar yaptı. Annesinin Adnan Oktar örgütüne katıldığını, örgütün 816 bin TL mirasları ve yetim maaşlarını aldığını anlatınca Tevfik Ertüzün merak edilen konular arasına girdi. Peki Prof. Tevfik Ertüzün kimdir? Tevfik Ertüzün nasıl öldü?

TEVFİK ERTÜZÜN NASIL ÖLDÜ?

DTP Kurucu Genel İdare Kurulu üyesi ve Zonguldak eski Milletvekili Prof. Dr. Tevfik Ertüzün, 6 Ocak 2013'te Okmeydanı'nda otomobilinin patlayan lastiğini değiştirirken bir aracın çarpması sonucu öldü.

Haliç Köprüsü çıkışında saat 22.30 sıralarında Onur Özkan adlı alkollü ve ehliyetsiz sürücünün kullandığı 34 ZP 893 plakalı otomobil, emniyet şeridinde 34 T 7615 plakalı otomobilinin lastiğini değiştirmeye çalışan 18. dönem DYP Zonguldak Milletvekili Tevfik Ertüzün'ün otomobiline arkadan çarptı. Otomobiliyle bariyerler arasında sıkışan Ertüzün, olay yerinde hayatını kaybetti.

İstanbul Tıp Fakültesi Hastanesi'nde belkemiği rahatsızlığı nedeniyle yatan annesi Sabiha Ertüzün'ü ziyaretten döndüğü öğrenilen Ertüzün, Taksim İlkyardım Hastanesi'nin morguna kaldırılırken, 22 yaşındaki ehliyetsiz sürücü Onur Özkan gözaltına alındı.

Büfecilik yaptığı öğrenilen Özkan, sorgusunda otomobili bir yakınından emanet olarak aldığını belirterek kazayı şöyle anlattı:

"Üç yaşımdan beri araba kullanıyorum. Gündüz saatlerinde iki bira içmiştim. Olay sırasında dolu yağıyordu ve ben direksiyon hakimiyetimi kaybettim. Ertüzün'ü kazadan sonra fark ettim."

Taksim İlkyardım Hastanesi'nde alkollü olduğu tespit edilen Beyoğlu Nöbetçi Savcılığı'ndaki sorgusunun ardından, tutuklanması istemiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi. Özkan, mahkeme heyetinin adliyede olmaması nedeniyle halen gözaltında tutuluyor.

TEVFİK ERTÜZÜN KİMDİR?

İstanbul'da 1949'da doğan Ertüzün, İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi'nden 1970'te mezun oldu. 1972'de doktor, 1978'de doçent unvanlarını kazandı. 1987 seçimlerinde DYP Zonguldak milletvekili olarak siyasete girdi. 1987 - 1991 döneminde Plan ve Bütçe Komisyonu üyeliğinde bulundu. DYP Genel İdare Kurulu ve Avrupa Karma Parlamento Komisyon üyeliklerinde bulundu.

1993'te profesör olan Ertüzün, Ereğli ve Karabük Demir Çelik fabrikalarında yönetim kurulu üyeliği yaptı. DTP Kurucu üyeliği ve GİK üyeliği görevlerini sürdüren Ertüzün'ün, iktisat ve ekonomi konularında birçok kitabı bulunuyordu. İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi'nde öğretim üyeliği görevini de sürdüren Ertüzün, evli ve iki çocuk babasıydı.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡