Tutuklu HDP'liler Teröristler için Açlık Grevinde!

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ ile DBP Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel'in de bulunduğu HDP ve DBP yöneticisi tutuklu 9 kadın, Afrin operasyonuna karşı açlık grevine başladı. Grev haberini Twitter'dan duyurdular.

Tutuklu HDP'liler Teröristler için Açlık Grevinde!

Türk Silahlı Kuvvetleri, PKK'nın Suriye kanadı YPG'yi Afrin'den temizlemek için Zeytin Dalı Harekatı'na başladı. Bölgeyi kıskaç altına alan TSK, 287 teröristi öldürdü.

Terör örgütü PKK'nın siyasi kanadı HDP, Zeytin Dalı Harekatı'nın ilk gününden beri barış söylemleriyle, teröristlere ağladı.

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ ile DBP Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel'in de bulunduğu HDP ve DBP yöneticisi tutuklu 9 kadın, Afrin operasyonuna karşı açlık grevine başladı.

Tutuklu HDP'liler Teröristler için Açlık Grevinde!

GREVE KATILAN İSİMLER

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, Eş Genel Başkan Yardımcısı Aysel Tuğluk, Grup Başkanvekili Çağlar Demirel ile milletvekilleri Burcu Çelik Özkan, Gülser Yıldırım, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Gültan Kışanak, Dersim Belediye Eş Başkanı Nurhayat Altun, Dersim Belediye Eski Eş Başkanı Edibe Şahin ve DBP Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel.

HDP NEDİR?

Halkların Demokratik Partisi (kısaca HDP), Türkiye'de faaliyet gösteren, siyasi çoğulcu bir siyasî parti. Halkların Demokratik Kongresi'nin 27 Ekim 2013'te yapılan kongreyle partileşmesi sonucu kuruldu. Parti liderliği eş başkanlık sistemi üzerinden yürütülmektedir. Mevcut eş genel başkanları Selahattin Demirtaş ve Serpil Kemalbay'dır.

Tutuklu HDP'liler Teröristler için Açlık Grevinde!

Halkların Demokratik Partisi, Haziran 2015 Türkiye genel seçimleri sonrasında kurulan 63. Türkiye Hükûmeti'nde iki bakanlıkla temsil edildi, Kocaeli Milletvekili Ali Haydar Konca Avrupa Birliği Bakanı ve İzmir Milletvekili Müslüm Doğan ise Kalkınma Bakanı olarak görev yaptı. Bu bakanlar 23 Eylül 2015 günü bakanlıktan istifa etti. Parti, son genel seçimler olan Kasım 2015 Türkiye genel seçimlerinde %10,75 oy alarak 59 milletvekiliyle Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde yer adı.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡