Yeni Kapıda ki "Kudüs İslamındır Mitingi" Ne Zaman

Saadet partisinin öncülüğünde yapılacak olan Kudüs İslamındır mitingi ne zaman yapılacağına dair detayları buradan bulabilirsiniz. Öfke Cumasından sonra Müslümanlar ABD'nin Kudüs kararını protesto etmek için Yeni kapıda buluşuyorlar.

Yeni Kapıda ki "Kudüs İslamındır Mitingi" Ne Zaman

ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs adımı, öfke cumasınına rdından bir kez daha İstanbul'da protesto edilecek. Saadet Partisi'nin öncülüğünde Yenikapı'da yapılacak mitinge 120'ye yakın STK'nın ve onbinlerce vatandaşın katılması bekleniyor.

Organizasyona ilişkin bilgi veren Saadet Partisi İstanbul İl Başkanı Dr. Abdullah Sevim, “Yenikapı'da düzenlenecek mitingde ‘Filistin işgal altındayken ben nasıl uyuyabilirim' diyen Selahaddin Eyyubi'nin torunları olacak. Son 15 yıldır Ortadoğu ve İslam coğrafyasını kana bulayan ABD'nin kutsal şehrimiz Kudüs'ü işgalci İsrail'in başkenti olarak ilan etmesi küstahlığın göstergesidir. İsrail ve ABD uluslararası hukuk kurallarını hiçe sayıyor. Biz de tepkimizi göstermek ve Kudüs'ün sahipsiz olmadığını göstermek için Yenikapı'da buluşacağız. Burada hiçbir siyasi partinin bayrağı olmayacak. Sadece Kudüs sevdalıları, Türkiye ve Filistin bayrakları olacaktır” diye konuştu.

cropped_content_intifada-ne-demektir_1bhj47xxpg75y6k-002.jpg

ABDULLAH GÜL'DEN DAVET VAR

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül yarın Saadet Partisi organizasyonuyla yüzlerce STK'nın da katılacağı Yenikapı Meydanı'nda düzenlenecek Kudüs mitingi için sosyal medya hesabı üzerinden video mesaj yayımladı. Gül Kudüs İslam'ındır Mitingi için davette bulundu.

Abdullah Gül video mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Filistin'in işgal altında olduğu belirten Gül, "Bu yıl Filistin'in işgalinin 50. senesi. 50 senedir Filistinli kardeşlerimiz işgal altında yaşıyorlar ve işgalin her türlü acımasızlığıyla zulmüyle karşı karşıyalar. Filistin işgali aynı zamanda Kudüs'ün de işgali demek. Müslümanların ilk kıblesi Kudüs. Kudüs'ün işgali uluslararası hukuka aykırı. BM bu işgali reddetti. Bütün bunlara rağmen malesef ABD bugünlerde Başkan Trump tarafından Kudüs'ün İsrail'in resmi başkenti olduğunu ilan etti ve yakında başkente büyükelçiliğini taşıyacağını duyurdu. Bu sadece Filistinliler ve araplara değil bütün dünya Müslümanlarına karşı yapılan büyük bir provakasyon, büyük bir sorumsuzluk örneğidir. Bunu bütün dünya Müslümanları telin etmek ve reddetmek durumunda.

bagcilar-belediyesi-tarafindan-duzenlenen-mitingde-binlerce-kisi.jpg

Cumhurbaşkanları ve krallar seviyesinde, sokaktaki insanlara kadar herkes elinden gelen her türlü tepkiyi şiddete başvurmadan göstermek zorunda. Bu çerçevede yarın Yenikapı'daki yapılacak olan mitingi organize edenlere, gönüllü kuruluş ve teşkilatları can-ı gönülden tebrik ediyorum. Bütün vatandaşlarımızı bu mitinge destek vermeye davet ediyorum."

 

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡