Yüksek Kolesterol Nasıl Teşhis Edilir? Yüksek Kolesterolün Belirtileri Nelerdir?

Ateroskleroz denen damar sertliğinin ortaya çıkardığı kalp hastalıkları veya inmelere bağlı ortaya çıkan felçler, görülünceye kadar anlaşılmayabilir.

Yüksek Kolesterol  Nasıl Teşhis Edilir? Yüksek Kolesterolün Belirtileri Nelerdir?

Sessiz seyreden bir hastalık oluşu en büyük tehlikelerinden birisidir. Kontrol olmayan birçok insanda uzun yıllar anlaşılmadan devam edebilir.

Bazen genel kan kontrolleri sonucunda kolesterol yükseklikleri saptanır. Bu durumlarda da genellikle damar sertliği gelişmiş olur. Önemli olan kalıcı hasarlar ortaya çıkmadan sağlığımızı korumak olmalıdır. Bundan dolayı belirli aralıklarla doktora müracaat ederek sağlığımızı kontrol ettirmeliyiz.

Yukarıda bahsettiğimiz olumsuzlukların ortaya çıkmasını önlemek büyük ölçüde elimizdedir.

Sadece yemek yeme alışkanlığımızı değiştirmek bile genellikle yeterli olabilir.

Katı yağlardan uzak kalarak, lifli gıdalar tüketerek ve meyveyi sofradan eksik etmeyerek kanda yağların yükselmesine ve bunun sonucunda da damarlarımızda yağların birikmesine engel olabiliriz..

Kolesterol için Spor Şart !

Düzenli spor ve yürüyüşlerle yediklerimizi yakmak ve bu arada kalp damar sistemimizi de güçlendirmek elimizdedir. Spor yapmadan önce mutlaka doktorunuza danışarak size uygun olan egzersiz türünü ve dozunu öğrenmelisiniz.

Sağlığınıza uymayacak spor türü veya aşırı zorlama fayda yerine zarar getirir. Yemek yemenin nasıl uygun bir dozu varsa spor da aynen  bu şekilde, kişiye uygun ağırlıkta yapılmalıdır.

Nasıl Teşhis Konur?

Kan yağlarının sağlıklı bir şekilde tespit edilebilmesi için hastanın 12 saat boyunca su hariç hiçbir şey içmemesi ve yememesi gereklidir. Kandaki LDL ve HDL miktarları en sağlıklı olarak 12 saatlik açlık sonunda yapılan tetkiklerle ayırt edilebilir.

Tetkikler sonunda toplam kolesterol düzeyi 200 mg/dl’nin üstünde ise yüksek kolesterol’ün varlığından söz edilebilir Kötü kolesterol olan LDL’nin kandaki miktarı 130 mg/dl’nin altında olmalıdır.

Bu yazıda yer alan tüm içerik bilgilendirme amaçlıdır. İlgili hastalığa yönelik olarak teşhis,  tanı ve tedavi hizmeti vermez. Herhangi bir sağlık probleminiz olması durumunda konusunda uzman doktorlar ile iletişime geçmeniz gerekmektedir.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡