Yüksek Seçim Kurulu CHP'nin itirazını kabul etti

Cumhuriyet Halk Partisi’nin yaptığı itirazı YSK kabul etti ve Artvin'in Yusufeli ilçesinde seçimin iptaline karar verdi. Alınan karara göre, 2 Haziran’da tekrar seçim yapılacak.

Yüksek Seçim Kurulu CHP'nin itirazını kabul etti

Artvin'in Yusufeli ilçesinde 31 Mart Pazar günü yapılan seçimlerde oy verme işleminin sona ermesinin hemen ardından yapılan ilk sayımlarda, Cumhuriyet Halk Parti’li aday Barış Demirci, 2 oy farkla seçimi önde bitirdi. 1015 nolu sandığa itirazlar yapıldı. Bunun üzerine de yeniden yapılan sayımlarda AK Parti adayı Eyüp Aytekin 3 oy farkla, 1819 oyla seçimi kazandı. Cumhuriyet Halk Partisi adayı Barış Demirci ise 1816 oyda kaldı. Fakat bu sandıkta 4 adet oy pusulası tespit edilemedi. Cumhuriyet Halk Partili aday Barış Demirci'nin itirazı tutanak tutuldu ve İl Seçim Kurulu'na itiraz edildi. Diğer itiraz konularıyla birlikte bu kez ilçede 6 sandıkta yeniden sayım yapıldı. Sayım sırasında bir sandıkta daha oy pusulası tespit edilemedi. Bu sayımlara göre Adalet ve Kalkınma Partisi adayı Eyüp Aytekin, 1 oy farkla kazandı. İlçede toplamda 5 adet oy pusulası tespit edilemedi ve oy pusulası çıkmayan zarfların tutanaklara işlenmediği belirlendi.

SEÇİMLER 2 HAZİRAN'DA YENİLENECEK

CHP'liler, kayıp oy pusulaları olan sandıklarda seçimlerin yenilenmesi ve başkanlık oy pusulası çıkmayan zarfların tutanaklara işlenmediği gerekçesiyle usulsüzlük yapıldığı iddiasıyla seçimlerin ilçe genelinde yenilenmesi talebi ile YSK'ya iki ayrı başvuruda bulundu. CHP'nin yaptığı itirazın ardından YSK seçimin iptaline karar verdi. Karara göre, 2 Haziran'da yeniden seçime gidilecek. CHP'li aday Barış Demirci, "YSK'ya başvurumuz lehimize olumlu sonuçlandı. Seçimler iptal edildi. 2 Haziran'da yenilenecek. Henüz iptalin gerekçeli kararı elimize ulaşmadı. Kararı bekliyoruz" dedi. 

Kaynak: Ajanslar

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡