Yüksek Seçim Kurulu YSK Disiplin Kurulları ve Disiplin Amirleri Yönetmeliği

30/11/2017 tarihli ve 7062 sayılı Yüksek Seçim Kurulunun Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanunun 10 uncu maddesine dayanılarak hazırlanan Yüksek Seçim Kurulu Disiplin Kurulları ve Disiplin Amirleri Yönetmeliği 9 Temmuz 2018 Tarihli ve 30473 Sayılı Resmî Ga

Yüksek Seçim Kurulu YSK Disiplin Kurulları ve Disiplin Amirleri Yönetmeliği

Disiplin amirlerinin tayin ve tespiti, disiplin kurullarının kuruluş, işleyiş ve çalışmalarına ilişkin usul ve esasları belirlemek amacıyla hazırlanan Yönetmelik 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun değişik 1 inci maddesinin birinci fıkrası kapsamına giren memurlar hakkında uygulanır.

Kurul Teşkilatında görev yapan tüm personel hakkında disiplin ve soruşturma işlerinde kanunlarla verilen görevleri yapmak üzere Yüksek Seçim Kurulu merkezinde bir Disiplin Kurulu ve bir Yüksek Disiplin Kurulu oluşturulur.

Yüksek Disiplin Kurulu; Başkanvekilinin başkanlığında Başkan tarafından belirlenecek; biri Danıştay, biri Yargıtay üyeleri arasından iki asıl, iki yedek üye, genel müdürler arasından belirlenecek bir asıl, bir yedek üye, İnsan Kaynakları Dairesi Başkanı olmak üzere toplam beş üye ile varsa Devlet memurunun üyesi olduğu sendikanın temsilcisinden oluşur.

Kurulların başkan ve üyelerinin görevlendirilme süresi 2 yıldır. Süresi dolanların yeniden aynı süre ile görevlendirilmeleri mümkündür.

Yüksek Seçim Kurulu Disiplin Kurulları ve Disiplin Amirleri Yönetmeliği

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡