Yusuf Ziya Yılmaz Kimdir, Neden İstifa Etti

Yusuf Ziya Yılmaz kimdir, neden istifa etti? Samsun Belediye Başkanı neden istifa etti? Samsun'da belediye başkanlığı yapan Yusuf Ziya Yılmaz milletvekili adaylığı için görevinden istfa etti. Açıklamasının ardından Ak Parti Samsun il başkanlığına adaylık

Yusuf Ziya Yılmaz Kimdir, Neden İstifa Etti

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, milletvekilliği aday adaylığı için görevinden istifa etti. Yusuf Ziya Yılmaz kimdir, neden istfa etti?Yusuf Ziya Yılmaz, AK Parti İl Başkanlığında düzenlediği basın toplantısında istifasını açıkladı. Başkan Yılmaz, 19 yıldır Samsun Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevini devam ettiriyordu.

YUSUF ZİYA YILMAZ NEDEN İSİFA ETTİ

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, milletvekilliği aday adaylığı için bugün görevinden istifa ettiğini açıkladı. AK Parti Samsun İl Başkanlığı’nda basın açıklaması yapan  Yusuf Ziya Yılmaz, herkesten helallik istedi.

ÜLKEME HİZMET EDECEĞİM

Yusuf Ziya Yılmaz, “Genel merkezimiz, beni arayarak seçimlerde milletvekili aday adayı yönünde teklif etti. ‘Nerede görev veriliyorsa orada olmaya hazırım’ dedim. Hayatımın en önemli hizmet sürecini yaşadım. Birlikte çalıştığım herkes hakkını helal etsin. Görev sürecinde ben iyi şeyler yapmaya çalıştım. İnsanları mutlu etmek ve hayat konforunu artırmak için uğraştım. Aciz bir kul olarak bu kadar hizmet ettim. Milletvekili aday adayıyım ve bundan sonraki adımları ona göre atacağız. İnşallah parlamentoda, birikimimle Samsun’a ve ülkeme hizmet edeceğim” diye konuştu.Açıklamanın ardından Yılmaz, AK Parti Samsun İl Başkanlığı'na başvurusunu yaptı.

Yusuf Ziya Yılmaz Kimdir | Samsun Belediye Başkanı Neden İstifa Etti

YUSUF ZİYA YILMAZ KİMDİR, ASLEN NERELİDİR, KAÇ YAŞINDADIR?

28 Ağustos 1951 tarihinde Samsun‘da doğan Yusuf Ziya Yılmaz, İlk, orta ve lise öğrenimini Samsun’da tamamladıktan sonra, İstanbul Devlet Mimarlık ve Mühendislik Akademisi’nde okudu.1975 yılında Karayolları 7. Bölge Müdürlüğü’nde Şantiye Makina Mühendisi olarak göreve başlayan Yusuf Ziya Yılmaz, 1978-1980 yılları arasında Diyarbakır’da askerlik görevini tamamladıktan sonra tekrar Karayolları 7. Bölge Müdürlüğü’nde Makina İşletme Mühendisi olarak çalışmaya başladı.1983 yılında Ankara Karayolları 4. Bölge Müdürlüğü’ne Makina İkmal Baş Mühendisi olarak atanan Yusuf Ziya Yılmaz, 1987 yılında Karayolları Genel Müdürlüğü İkmal Şube Müdürlüğüne getirildi.

Yusuf Ziya YILMAZ, 1990 yılında Van Karayolları 11. Bölge Müdürlüğü’ne atandı. 1992 yılında Samsun Karayolları 7. Bölge Müdürlüğü’ne getirilen Yılmaz, 6 yıl Samsun’da Karayolları 7. Bölge Müdürlüğü görevi yaptıktan sonra, 1998’de İstanbul Karayolları 17. Bölge Müdürlüğü’ne atandı. 1999 yılında 23 yıllık görevinden ayrılarak, ilk kez 18 Nisan 1999 yerel seçimlerinde Anavatan Partisi‘nden (ANAP) Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı seçildi.Başkan Yılmaz, 28 Mart 2004 yerel seçimlerinde ikinci (AK Parti‘den), 29 Mart 2009 yerel seçimlerinde de üçüncü kez Samsun Büyükşehir Belediyesi Başkanlığına AK Parti’den seçildi. 30 Mart 2014 Yerel Seçimlerinde de Adalet ve Kalkınma Partisi‘nden Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı seçildi. Yusuf Ziya Yılmaz, eski bir tarih öğretmeni olan Semiha Yılmaz’la evli olup, çiftin çocukları yoktur. Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz Samsun Ak Parti İl Başkanlığında yaptığı basın toplantısı ile 24 Haziran'da yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği seçimlerine aday adayı olmak için istifa ettiğini açıkladı.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡